#01 | BERGEN |

Jeg brenner for service. Det er noe jeg har i ryggraden. Som en refleks. Helt naturlig. Og aldri har vel service vært viktigere. Vi som kunder forventer jo god service når vi handler. Når vi ringer til strømleverandøren vår eller forsikringsselskapet. Eller banken. Eller kommunen. Når vi er på sykehuset. Hos legen. Ja, hvor ønsker vi ikke å bli behandlet på en god måte? Vi forventer service på jobben. Av bedriften, våre ledere og våre kollegaer. Vi har et ønske om å oppleve god service uansett hvor vi henvender oss og hvem vi har med å gjøre. Som nå når jeg sitter på restauranten Dickens i Bergen og venter på Doddo som skal være konferansier på Kundeservicedagene i Bergen 27.og 28.september 2017. De to servitørene som jobber her så meg når jeg kom inn. Smilte. Svarte høflig når jeg spurte. Kom med et glass vann mens jeg enda venter. Enkelt. Men det virker. Hvorfor er da så mange norske bedrifter, butikker og offentlige virksomheter og etater så dårlig på service? Hvorfor har ikke de menneskene som jobber der lyst å yte god service? Eller har de egentlig det, men har gått lei, blir ikke sett, får bare kjeft etc. Kan være de rett og slett er blitt likegyldig.

Skjermbilde 2017-05-13 kl. 22.33.33

Det er mye å ta tak i. Derfor starter jeg bloggen servicehelten.no. Dette vil jeg gjøre noe med. Jeg vil gjøre alt jeg kan til å løfte servicenivået. For flest mulig bedrifter. For flest mulig mennesker. Og det handler ikke bare om kjøper vs selger, kunde vs ansatt. Det handler også om vår væremåte overfor alle vi treffer. Om vår holdning og innstilling til andre mennesker. Om rett og slett å ville påvirke omgivelser på en positiv måte. Fordi det gjør noe med de som treffer deg. Og ikke minst, det at du yter god service overfor andre gjør noe med deg selv. Du får rett og slett en bedre hverdag. Et bedre liv!

SERVICEHELTEN

Er det jeg som er servicehelten? Ja, noen ganger er det faktisk det. Og det føles utrolig bra. Jeg ble til og med kåret til årets serviceambassadør under Kundeservicedagene i Bergen i 2005. Det er lenge siden. Det gjorde meg stolt. Min kjære kone Hege ble stolt også. Men det kan likegodt være deg som er servicehelten. Det kan være hvem som helst. Det er mange servicehelter der ute. Mange som gjør både sin egen hverdag og, ikke minst, andres hverdag bedre ved å være hyggelige, positive, hjelpsomme og omtenksomme. De skaper positive opplevelser. Gode kundeopplevelser. Vi skal finne dem. Høre deres stemme. Bli inspirert. Lytte. Lære. Gjøre. Vi skal snakke med folk på gaten. Vi skal snakke med bedriftsledere og kundeserviceguruer. Vi skal løfte oss. Bli bedre. Alle sammen. Jeg skriver dette til deg uansett hvem du er. Er du student, ansatt, arbeidsledig, mellomleder, toppleder, jobber i det private eller i det offentlige, ja så er service relevant. Det er ingen som tar skade av å bedre sitt eget servicenivå til dem man jobber med og som man har med å gjøre i ulike sammenhenger. Det er absolutt ingen nedside ved å få løftet listen oppover når det gjelder service. Alle vil jo tjene på det. Du som yter service vil få flere tilbakemeldinger og bli oftere sett. Flere anerkjennelser. Det vil gi deg et løft og en bedre arbeidsdag. Du som kunde vil få flere gode kundeopplevelser. Det gjør deg mer fornøyd og tilfreds. Dette er en winwin effekt. Alle tjener på det. Så det er bare å sette i gang.

Hva mener du?

IMG_1998
Steinar B. Christensen starter bloggen servicehelten.no

4 thoughts on “Hvorfor servicehelten?

Leave a Reply