#02 | BERGEN |

Det er et ordtak som heter ”Når en nordmann/-kvinne står og skryter av en annen, så er det ikke godt å si hvem som har det verst”.

TILBAKEMELDINGER

Mange av oss er rett og slett ikke gode på å gi andre positive tilbakemeldinger, og mange er heller ikke gode på ta imot ros. Det er egentlig veldig enkelt; trekk pusten, smil og si takk. Da gjør du den som roser glad. De får en anerkjennelse for å ”tørre” å gi en positiv tilbakemelding. Da øker sannsynligheten for at de vil rose neste gang de mener noen fortjener det også. Så husk at dersom du avviser en positiv tilbakemelding, så kan mange andre gå glipp av velfortjent ros også. Fordi du har fjernet lysten til den som tok mot til seg og ga deg ros. En ting er at du fortjener ros som kommer uoppfordret. Det er supert. Men den som gir rosen får også en positiv tilbakemelding ved at du aksepterer og tar imot. Tenk på det som en kjede eller mange ringer i vannet. Ikke vær den som stopp kjeden eller får ringene til å slutte å spre seg. Sørg for å gi rosen næring ved å ta i mot, takke og sørge for at en annen øker sin sjanse for å få gode tilbakemeldinger og skryt. Det er bare å sette i gang. Skryt av den du møter i kassen på butikken. Av den som hjelper deg på telefonen når du ringer banken din, en som hjelper deg i en vanskelig situasjon. Som min svigerfar opplevde for kort tid siden. Den historien skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg.

Skjermbilde 2017-05-13 kl. 22.21.09

ET FØRSTE SKRITT

Dersom du er enig med meg i det jeg her har skrevet, ta deg bryet og tiden med å dele innlegget og linken til denne siden til andre du mener bør følge med på det som kommer fremover her. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at de vil bli glad for at du ga din anbefaling til å følge meg på denne bloggen fremover. Min ambisjon er å gi mine lesere inspirasjon, motivasjon, innspill til refleksjon, læring og ikke minst til ønske om å bedre egne prestasjoner. Bli en servicehelt du også!

Lykke til!

Leave a Reply