#03 | MARBELLA |

Hvor vanskelig kan det egentlig være? Ringe sine gjester og høre om at alt er bra og at leiligheten er ok. En hyggelig samtale å få. En kjekk telefon å ta for de som ringer. For de vet at kundene vil være fornøyde. For de har et flott produkt. Et supert produkt.

Skjermbilde 2017-05-14 kl. 09.48.35

Vi er på Marriott Vacation Club i Marbella. Et av de to Marriott feriesentrene her. Vi har vært på begge. Standarden er lik. Den er høy. Vi er strålende fornøyde. Det visste vi at vi ville bli. Før vi kom. Det er derfor vi kommer igjen. Vi vet hva vi får. De leverer over forventning igjen, selv om listen er lagt ganske høyt i utgangspunktet.

ER VI KRESNE?

Egentlig ikke. Vi har vel alle en forventning om at en ferieleilighet skal være ren og pen. At vi får oppleve det som den innbydende reklamen lover. At de vi møter skal være hyggelige. Som når en av servicevertene sier til en engelsk kvinne da hun entret bassengområdet: ”Good morning, are you happy today? I´m happy”. Hun svarer raskt med et glimt i øyet: ”You are paid to be happy?!”. Han ser på henne, smiler og svarer høflig og sjarmerende: ”That´s right , but I really love to make our guests smile”. ”GOOD, very good”, svarer hun leende og finner seg en solseng i skyggen.

Eller når vi dag to kommer ned til bassenget og den kvinnelige badevakten sier hun har holdt av de to, enkle stolene fra i går til oss, og spør om vi ønsker dem i dag også. Slik hun gjør tredje dagen, fjerde dagen, ja resten av uken. Hver gang smilende, oppmerksom og hyggelig. Vil gjerne hjelpe. Yte oss god service. Utrolig kjekt. Det virker ekte. Vi ser det er ekte. Hun opplever sikkert at vi setter pris på det. Det gjør sikkert starten på hennes dag litt bedre også. Win-win. Enkelt.

VERDIEN AV EN ANBEFALING

Fornøyde kunder er ambassadører for bedriften og derfor dine beste selgere. Om noen spør, så anbefaler man gjerne en merkevare dersom man er fornøyd. I de aller fleste tilfeller er en god serviceopplevelse en viktig faktor i kundeopplevelsen, og derfor hvorfor man anbefaler videre.

Her på Marriott ble vi svært godt tatt imot. Vi fikk rommet ferdigstilt tre timer før vår egentlige innsjekk. Ekstrapoeng. Vi åpner leiligheten og alt er på stell. Som forventet, men likevel et ekstrapoeng. De ringer fra resepsjonen etter frokost på dag 2 og spør om vi er fornøyde. Ekstrapoeng. De er faktisk reelt opptatt av at vi skal trives. Slik er vår opplevelse. Derfor er vi strålende fornøyde. Alle vi treffer er hyggelige. Spør om vi har det bra. Selvsagt er det fordi alle ansatte er opplært og har det som del av sin arbeidsinstruks. Men de gjør det, og det virker. Vi opplever at dette er ekte og ikke påtatt. De er der for oss. Og det merkes. Skulle tro det var en selvfølge, men det er det ikke for alle. Men hvor vanskelig er det egentlig? Å være litt hyggelige, og få sine gjester til å føle seg velkommen og trives? Det er ikke vanskelig, men det er viktig. For kunden. Og kjekt for den som yter god service også.

Skjermbilde 2017-05-14 kl. 09.41.37

Leave a Reply