#07 | BERGEN |

”Hele vår serviceplattform er basert på våre grunnleggende verdier, vårt verdifundament. Sunne og gode verdier som alle våre ansatte etterlever i hverdagen. Der ligger også nøkkelen. Walk the talk! Det hjelper ikke å ha gode verdier i bunn om ikke våre kunder og samarbeidspartnere opplever at det faktisk er sant. Da blir det bare ord. Floskler. Da er heller ikke verdisettet til hjelp og rettesnor i hverdagen. Men jeg er glad for at vi alle har stor fokus på våre verdier, og at så mange vi er i kontakt med får gode serviceopplevelser basert på disse. Det er jeg stolt av”.

ARNE-kopi
Daglig leder i Kirkens Bymisjon Bergen, Arne L. Lynngård. Foto: sbc
RESPEKT, RETTFERDIGHET, OMSORG

Arne L. Lynngård er daglig leder i Kirkens Bymisjon i Bergen og styreleder i Econa med over 20.000 medlemmer. Vi møtes på Krohnhagen Kafé og Veksthus. Kafeen åpnet i mai, og har raskt blitt et populært møtested og kjent for god mat til kundevennlige priser. Her jobber blant annet to dyktige kokker. De kunne ha jobbet for de beste restaurantene i Bergen, men har gjort et verdivalg. Fra hektiske og hippe hoteller og utesteder til Kirkens Bymisjon sin nye møteplass. De har også ansvar for en lærling på arbeidstrening.

”Kafeéen er litt som sjømannskirken på bergensk”, forteller Arne entusiastisk. ”Vi tenker f.eks omsorg på tre nivåer; god mat, god service og god arbeidstrening. Når det gjelder serviceaspektet, så behandler vi våre gjester både med respekt og omsorg. Noen trenger å bli sett, og vi byr på en prat i kaffebaren. Andre ønsker å sitte stille for seg selv. Her skal det være rom for alle. Vårt utgangspunkt er at alle har samme menneskeverd, og det handler om å se gjestenes ulike behov. Men vi forventer også at våre gjester har respekt for hverandre og tar hensyn. Sånn må det være.

KAFE 2-kopi
Hyggelig atmosfære på Krohnhagen Kafé og Veksthus. Foto: sbc

På Krohnhagen kafé og veksthus er OMTANKE den viktigste ingrediensen. Det betyr:

  • Omtanke i form av god og sunn mat.
  • Omtanke gjennom god service: de ansatte skal se gjestene og deres behov, og huske navnene på gjestene som kommer igjen.
  • Omtanke gjennom hyggelige priser og rause porsjoner
  • Omtanke ved at kafeén bruker sunn og deilig overskuddsmat som eller ville vært kastet
  • Omtanke ved at unge mennesker skal få arbeidstrening/læring på kjøkkenet, jobbe i et trygt arbeidsmiljø og oppleve vekst og mestring

Arne er tydelig stolt av kafeén og dem som jobber her, og for at Kirkens Bymisjon kan gi et nytt og godt tilbud til Bergen og de som bor her.

EN FANTASTISK OPPLEVELSE!

Vi snakker litt videre om gode kunde- og serviceopplevelser generelt, og vi er enige om at det er mange som er dyktige på service, men også mange som kan løfte seg et hakk eller to. Jeg utfordrer Arne til å fortelle om en av hans siste gode kundeopplevelser. Han kommer raskt på en svært god opplevelse på Trugstad Gård ved Jessheim for kort tid siden.

Skjermbilde 2017-07-16 kl. 03.29.29
Bilde hentet fra nettsiden til Trugstad Gård

”Den personlige tilstedeværelsen, ja rett og slett personligheten i vertskapet var helt unik. Virkelig passion. Ekte! Vi alle følte oss vel, sett og viktige. Rett og slett strålende service! Tenk om vi ble møtt slik alle steder? Eller i alle fall flere steder. Trugstad Gård kan anbefales på det aller varmeste, i alle fall til de som ønsker å gjøre noe spesielt for eksempel rundt en ledersamling, et kundearrangement eller tilsvarende.”

MIN SERVICEHELT

Til slutt må jeg selvsagt utfordre Arne på hvem han naturlig tenker på som ambassadører for god service, personer som skiller seg ut i sin adferd overfor andre.

Har du noen personer som du tenker på som din servicehelt?

”Her er det selvsagt flere kandidater, men jeg tror det må bli tidligere gateprest i Kirkens Bymisjon, Thor Brekkeflat. Han er rett og slett strålende i sin omgang med alle, og spesielt de svakeste i samfunnet. Han behandler alle med respekt og verdighet. Han lever virkelig ut våre verdier. Hans innsats for de svake i Bergen har vært og er uvurderlig. Han har hjulpet mange. Uselvisk. Ja, Thor er en virkelig servicehelt for meg”, avslutter Arne L. Lynngård før han setter seg på sykkelen og ruller ut i duskregnet.

Arne har dratt. Jeg står igjen og reflekterer litt rundt den hyggelige lunsjen og gode praten vår. Det var veldig hyggelig, både å treffe ham og å være på kaféen. Uformelt. Vennlige smil. Dempet atmosfære. Veldig god mat. Rikelig med mat. Raushet. Et sted å komme tilbake til. Man føler seg velkommen. Et hyggelig møtested. Et sted å anbefale andre. Det er jo alltid bra.

Gode verdier gir virkelig god service, forutsatt at man etterlever verdiene i hverdagen. Hver eneste dag.

 


Følg meg også på Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply