#10 | SANTA CLAUS, INDIANA |

Vi gledet oss til å besøke den fantastiske fornøyelsesparken Holiday World i Indiana, USA. For tredje gang. Det er noe helt spesielt med denne parken. Vi har vært på en rekke fornøyelsesparker både i Norge, Sverige, Danmark og USA (Florida), men denne parken overgår dem alle. Foruten å ha fantastiske attraksjoner, så har eierne, ledelsen og de ansatte stor fokus på å skape ekstraordinære kundeopplevelser for de mange gjestene og turistene som besøker parken. Ambisjonen er å være den mest kundevennlige parken i USA. Et delmål i den sammenheng er å være den reneste fornøyelsesparken. Det har de klart i perioden 2000-2016, hele 17 år på rad. Det er ingen tilfeldighet!

DEN FØRSTE PARKEN AV SITT SLAG

Holiday World & Splashin’ Safari ligger i byen Santa Claus i Indiana. Parken er et resultat av at nibarnsfaren Louis J. Koch fra Evansville fikk en idé om å lage et tilbud til barn der de kunne møte julenissen året rundt i byen med det klingende navnet Santa Claus. Parken åpnet i 1946 og het Santa Claus Land helt frem til 1984. Da skiftet parken navn til Holiday World, og fokus endret seg til å bli en fornøyelsespark bygget rundt temaene jul, Halloween, Thanksgiving og 4.juli (nasjonaldagen). I 1993 ble parken utvidet til også å være et badeland, og fikk derfor “Splashin’ Safari” tilført i navnet. Fra da av har parken blitt tilført den ene store attraksjonen etter den andre, som besøkende valfarter fra hele USA og resten av verden for å oppleve.

BERG- OG DALBANER I VERDENSKLASSE!

En av grunnene til at parken er blitt så populær er de tre fantastiske berg- og dalbanene bygget i tre som de kan tilby. “The Raven” ble kåret til beste berg- og dalbane i tre i årene 2000-2003, mens “The Voyage” toppet samme kåring i årene 2007-2011.

legent-kopi
Legendariske “The Legend”. Foto: sbc

De enorme konstruksjonene til de tre berg- og dalbanene er synlig fra de fleste steder i den store parken. Kjør The Voyage her! Turen tar ca 3 minutter.

voyage-kopi
Det kiler godt i magen når man sitter 50 meter over bakken på “The Voyage” og venter på droppet som gir 108,5 km i timen på et blunk. Foto: sbc
ET ELDORADO AV BADEMULIGHETER

Det som gjør tilbudet i denne parken spesiell, er et fantastisk badeland med spektakulære tilbud. Her finner du f.eks verdens lengste vannrusjebane på hele 537 meter. Et hav av muligheter med andre ord for opplevelser både for små og store.

vannparken-kopi
Et av to bølgebasseng i parken. Foto: sbc

 

UNIKE KUNDEOPPLEVELSER

Etter å ha tilbrakt en strålende dag i denne parken, så er det spesielt tre forhold som må trekkes frem som helt spesielle i tillegg til alle attraksjonene. Dette handler om hvordan eiere, ledelse og medarbeidere virkelig har satt fokus på å skape gode kundeopplevelser og gjøre Holiday World til den mest kundevennlige parken i USA. Dette har de også klart 12 av de siste 20 årene!

  1. Renslighet: Det er neste umulig å finne så mye som et lite papir på bakken i denne parken. Den er kåret til den reneste parken 17 år på rad i USA. Det er ikke tilfeldig. Da vi besøkte parken i 2011 møtte vi eieren, Pat Koch, en herlig eldre dame på nærmere 80 år. Våre venner kjenner henne, så vi slo av en kort prat da vi møtte henne ruslende rundt som en hvilken som helst “senior-ansatt”. Hun gikk rundt med et kostebrett og ryddet selv i parken. Jeg husker også at hun understreket at de gjorde alt de kunne for å holde parken så ren som mulig – hele tiden. Toalettene vaskes også ofte, og er skinnende rene.
  2. Gratis drikke: Om sommeren er det ofte svært varmt i Indiana, og alle de tusener av  daglige besøkende trenger å drikke jevnlig. Parken har bygget et utall gratis drikke stasjoner, der alle kan forsyne seg så mye de vil – så ofte de vil. Og det er ikke få liter med vann og brus som konsumeres hver eneste dag. Dette byr parken på. Fantastisk!

    drikkestasjon-kopi
    I Holiday World byr man på all den drikke du måtte ønske i løpet av dagen! Foto: sbc
  3. Gratis solkrem: I den flotte badedelen av parken er det rigget opp en rekke “smørestasjoner”. Holiday World byr på gratis solkrem i tillegg til gratis drikke. Her er det bare å smøre seg godt og bruke tiden på å rekke over alle de utrolige basseng- og vann attraksjonene. Nok et tiltak som setter kundene i sentrum.
solkremstasjon-kopi
En av de minste smørebodene med gratis solkrem. For ordens skyld: drikke kruset er IKKE boss. Det tilhørte en liten jente som ble smurt med gratis solkrem av sin mor. Hun tok det med seg og løp mot bassenget rett etter jeg tok bildet. Jeg tok naturligvis ikke de to med på bildet. Foto: sbc
HØYE FORVENTNINGER

Når man gleder seg til noe, som vi gjorde da vi besøkte Holiday World igjen nå i sommer, så har man høye forventninger når man går gjennom inngangsporten. For tredje gang ble våre forventninger overgått. I tillegg til attraksjonene, gratis drikke og solkrem og at det er rent og ryddig overalt, så bidrar også de hyggelige og hjelpsomme servicevertene vi møter til den gode opplevelsen.

Noen ganger opplever man virkelig at man som kunde er i fokus. Besøket på Holiday World bekrefter at det er en hel organisasjon som jobber sammen og har fokus på å skape gode opplevelser ved å være ekstremt fokusert på levere bidrag for å nå mål og ambisjoner. Som kunde betyr dette mye. Dette er rett og slett service på sitt aller beste!

bilde hele parken-kopi

 


Følg meg også på Facebook

 

Leave a Reply